Търсене в този блог

петък, 8 ноември 2019 г.


ДЪРЖАВАТА НА ХИЛЯДАТА ВОЙВОДИ

Всеки българин – войвода. Четници – йок! Това е истината защо сме на това положение в момента. Всеки иска да спасява България, но е готов да прегризе лично гърлото на всеки друг българин, който не го признае за лидер и не признае неговите идеи за върховни, свети и истинни. Който подложи на съмнение лидерските му качества, е долен предател на българското, съответно путинист или евроджендър, както и със съмнителни морална и интелектуални качества!
Както казваше един познат: „Ние сме стадо от индивидуалисти и лидери!”. Българинът предпочита да страда и да се тормози, но в никакъв случай да не позволи някой да му дава акъл. Той иска пари, акъл не му трябва, без значение от кого. И не признава интелектуалните качества и образованието за нещо, с което трябва да се съобразява. Всеки таксиджия – лидер с визия за бъдещето. И побесняващ, когато го карат да се обяснява как точно ще „оправи” България.
Много е забавно във Фейсук-политиката. Едни безкрайни призиви, видеа, групи – всичките мразещи се помежду си и водещи война един с друг, а не с управляващата шайка. Поради което и се вижда резултатът.  Първата работа на всеки, който иска да спасява България, е да се сложи начело на Спасението. И да го отрече, ако тълпата не върви след него...
Затова сме тук – на дъното. Затова сме подозрителни към знаещите и можещите. 45 години социализъм и 28 години „демокрация” ни промиха мозъците,  че от всяко дърво става свирка! Е, не става! Въпреки, че всяко дърво настоява за такава!
Всеки трябва на първо място да осъзнава възможностите си. Не може да се те хванали от къра, да имаш две години трудов стаж и да се пънеш да искаш да водиш хората и да управляваш държавата. Е, не ставаш! Колкото и да си убеден във величието си!
И най-страшното – всеки пръкнал се лидер на Територията незабавно започва да се обгражда с хора под неговото интелектуално ниво, за предпочитане слепи и неми, които никога да не му задават въпроси и да се усъмняват какви ги върши. Само да скачат, като им каже и да блеят, като поиска!
Още в самото начало след  Девети септември, постепенно запозна да се налага мнението, че всеки „народен” човек, хванат от улицата, може да бъде научен да управлява държавата. Е, не може! От опит ви казвам, че човек, който не става за политик и за управник, никога не може да се научи. Човек с качества може, който усеща нещата, има образованието и интелекта да разбере какво трябва да се направи. Но интелектуалната семплота не може да бъде компенсирана с нищо. И най-най-страшното – колкото са по-семпли интелектуално, морално и образователно, толкова по-силно са убедени, че знаят всичко и те са ИЗБРАНИТЕ!
Затова, хайде малко да ревизираме броя на войводите, че много ни станахте! Лидерът, когато се появи, няма да има смисъл да ни убеждава, че е ИЗБРАНИЯ. Или си, или не си лидер. Факт! Както или си Пикасо, или не си! Се става със съвети!
Дори и армията има вече по генерал и половина на редник! Само аз ли виждам нещо нередно?!?

Елена Гунчева

ПС: Снимката е от интернет – инициатива на националите ни по футбол, но съответсва идеално на публикацията ми. Публикувана е в Глас.бг


Няма коментари:

Публикуване на коментар