Търсене в този блог

петък, 8 ноември 2019 г.



ДОКОЛКО ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО

Въпросът, естествено, е риторичен. Свобода на словото няма. Но има нещо по-страшно. Няма вече и свобода на собствено мнение. Няма и свобода на мислене. Нямаш право дори да мислиш нещо, което не съответства на стандартите или е против властта.

Всеки инакомислещ бива притискан и унищожават по начин, от който и Вълко Червенков и Сталин биха се засрамили. Всеки, който критикува властта, е ВРАГ! Той е мерзавец, зло, някой, който пречи. И съответно се вземат всички мерки, за да му се затвори устата. И това не е само в България. Спомнете си откъснатите ръце на протестърите в Париж. Прекрасният нов свят не допуска различното мнение и най-вече чувството на свобода и различността от шаблона.

Фейсбук от място за споделяне на мнения, се превърна в място за запознанства и споделяне на рецепти. Притиснат от огромни глоби, Зукърбърг се съгласи социалната мрежа да се превърне в такава, която да подтиска политическите противници на тези, които си плащат. Социалната мрежа започна да определя и да се бърка в политиката. От момента, в който политиците осъзнаха силата на свободното споделяне на мнение.

Но мисленето е като лавина. Веднъж отприщено, то не може да се спре. Веднъж нарушена омертата, тя не може да се наложи обратно! Вие загубихте. Ние знаем какви сте! Ние знаем какво правите! И ще дойде и вашият ред!

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар